Bezový sirup


Už jste dělali bezový sirup? Nemůžu se na jaře dočkat až začne kvést. Včera jsem si byla posbírat první várku a dneska se bude dodělávat :-)

Máte svůj osvědčený recept?

Můj recept: * 25 - 30 květů černého bezu * 2 citróny * 1 ks kyseliny citrónové * 1,5 l vody * 1 - 1,5 kg cukru (záleží na Vaši chuti - jestli chcete sirup raději sladší)

Potup: Do převařené vychladlé vody vložíme květy bezu s nakrájeným citrónem na kolečka. Necháme luhovat v chladu 24 hod. Druhý den šťávu s květy protlačíme skrze plátno. Do směsi přidáme cukr, kyselinu citrónovou (doporučuju dát 1/2 sáčku) a zahřejeme než se cukr rozpustí. Jakmile se začne sirup zabarvovat do zlata, hrnec odstavíme a plníme do skleněných lahví vymytých vroucí vodou.

Dobrou chuť :-) a hezký víkend


1 zobrazení
Hana Fordýta Šafaříková
Hana Fordýta Šafaříková

Na Výsluní  395, Vsetín 75501  

 +420 777 990 232   |   safarikova.hana@seznam.cz   |   GDPR

- Kontaktní formulář -

Web a Fotografie pro Fordýtu vytvořila s láskou a radostí Michaela Parida